New York-Bilder

Sicilien

Sicilien

Sicilien

 

Sol & bad

Sicilien är det rätta stället att åka till på semestern om du är ute efter sol och bad.Bättra på solbrännan på härliga sandstränder och svalka dig i det vackra medelhavet. Men det bästa med Sicilien är att det finns en hel del annat att göra också.

 

 

Siciliens historia

Sicililen har en lång och brokig historia där många olika kulturer har haft ön i besittning. Det gör att du kan hitta lämningar och arkitektur från alla möjliga platser. Den histroieintresserade har en hel del att hämta här.

 

Vacker natur

Sicilien är liksom Azorerna en vulkanö. Det gör lanskapet omväxlande och bördigt och det finns många fina platser att besöka, både längs kusten och längre in. Ta dig upp till någon av de vackert belägna byarna oc njut av utsikten!

 

Vulkanen Etna

Självklart ska du ta dig upp till Etna om du är på Sicilien. Etna är en aktiv vulkan som det ständigt pyser från och då och då får hon mer rejäla utbrott. Eftersom hon är aktiv är det sällan det sker plötsliga och häftiga utbrott så hon är ganska ofarlig för turister. Däremot har lavaströmmarna ställt till med en del elände. De rinner fram långsamt så risken för människoliv är inte så stor men däremot kan det bli omfattande materiell förstörelse.

 

Sicilien -Etna

 

Mat och dryck

Sicilien är italiensk och här hittar du mycket god mat att avnjuta. Man har självklart även satt sin egen prägel på det sicilianska köket och fisk ingår till stor del. Vinerna är riktigt bra då den mineralrika marken ger god näring till allt som växer på Sicilien.

 

Shopping på Sicilien

På Sicilien hittar du de stora klädmärkena och besöker du byn Taormina så kan du samtidigt njuta av otroligt vackra omgivningar och mysiga gator.

 

Mer inspiration för dig som vill resa till Sicilien»

Här hittar du även en hel del andra restips och fina bilder från Sicilien »

 

Sicilien