New York-Bilder

New York - Times Square

Times Square i New York

 

 

Times Squares blinkande neonskyltar och enorma tv-skärmar som pumpar ut reklam har blivit en symbol för New York och dess intensiva storstadspuls. Här blandas restuaranger och Casinon med biografer och teatersalonger.

Det är här du hittar alla shower och det är här du hittar många av New Yorkborna när de är ute och roar sig på helgerna.
Och det är här du hittar flest turister!

 

 

Times Square

 

Times Square är en av världens befolkningstätaste och populäraste platser och sträcker sig över flera kvarter men har sitt centrum mellan Broadway och 42 streeth (där Broadway korsar 7e avenyn).

 

Times Square

 

På en lördagskväll kan det varas vårt att ta sig fram i centrala Times Square på grund av alla människor som är ute. Gillar du inte att trängas är det bäst att du håller dig till veckodagarna.

 

Times Square

 

Ett tillfälle då Time Square verkligen är fullsmockat är nyårsafton. Då samlas över enhalv miljon människor för att se fyrverkerierna och en boll New Year's Eve Ball som släpps (längs en wire) från flaggstången på One Times Square.

Har du tänkt fira nyår på Times Square så räkna med flera timmars trängsel och köande! Chansen att du får se "nyårsbollen" är också ganska liten.

Nyårsfirandet på Times Square är en tradition som pågått i över 100 år sedan 1904. Då invigdes tidningen The New York Times nya byggnad som då var Manhattans nästa högsta. Samma år öppnades även New Yorks första tunnelbana.

Två år senare förbjöds fyrverkerier och det var då traditionen med New Year's Eve Ball startade.

1914 växte New York Times ur sina lokaler och flyttade, men nyårstraditionerna lever fortfarande kvar.

 

Times Square

 

Förutom underhållning och mat hittar du även en del butiker runt Times Square men priserna är turistanpassade och utbudet är inte så stort just här.

 

Times Square

 

Det arbetar ungefär 275 000 människor i kvarteren runt Times Sqare och i området hittar du över 13 000 hotellrum.

Varje år besöker mer 25 miljoner turister platsen och varje dag passerar det ca: 700 000 människor.


Läs även om: New York Brooklyn Bridge