New York-Bilder

Azorerna

Azorerna

Azorerna

 

Azorerna - Ett (nästan) orört paradis

Har du varit i New York och känner att du vill slippa stadens trängsel är Azorerna rätt ställe att besöka. Vill du uppleva vacker natur i tropiskt klimat och kanske ha en mer aktiv semester är det bara att boka en biljett!

 

Res till en naturupplevelse

Azorerna har ett tropiskt klimat med relativt hög och jämn temperatur och gott om nederbörd. Tillsammans med den bördiga näringsrika jorden gör det att växterna verkligen trivs. Azorerna ligger även långt ute i Atlanten så här finns många arter som inte finns någon annanstans.

Azorerna består av nio öar som bildats genom vulkaner som bidragit till ett varierat och dramatiskt landskap. Ett besök på Azorerna är verkligen en naturupplevelse.

 

Azorerna

 

Azorerna för en aktiv semester

Azorerna är ett bra ställe att åka till om du åker mitt i sommaren och vill sola och bada men vill du även uppleva en mer aktiv semester kommer du att trivas extra bra. Det krävs att du tar lite egna initiativ och för att få ut det mesta även om resebyråerna ordnar en del utflykter.

På Azorerna kan du segla, cykla och dyka, vandra längs vulkankratrar och gå på grottutforskning eller varför inte åka på fisketur?

Golfbanorna är bland de vackraste i världen men du kan också åka på valsafari, simma med delfiner eller bada i vattenfall.

Azorernas öar är lite olika så välj ö beroende på vad som intresserar dig mest!

 

Hög mysfaktor

På Azorerna finns det många små pittoreska byar som alla ligger vackert belägna och eftersom man bestämt sig för att inte överexploatera öarna slipper du kommersiella turistfällor.

 

God mat med kvalitet

På Azorerna är maten vällagad och de är duktiga på fiskrätter. Även köttet är väldigt fint. Korna betar för övrigt fritt på sluttningarna och ser ut att må bra.

Det egenproducerade vinet är gott och prisvärt.
Frukt, speciellt ananas smakar ljuvligt. Här får de tid att mogna innan de skördas.

 

 

Vädret på Azorerna

Även om medeltemperaturen är relativt hög på Azorerna är vädret nyckfullt. Ösregn ena minuten och gassande sol andra minuten är inte ovanligt. För att få så bra väder som möjligt bär du åka mellan juni-augusti. Även om det inte blir kallt är dåligt väder tråkigt. Speciellt som det är svårare att njuta av de vackra vyerna!

 

Mer information om Azorerna

 

Azorerna - by night