New York Bilder

Battery Park

Battery Park - New york bilder

 

Battery Park - New York

När du är i New York och vill besöka Frihetsgudinnan hamnar du automatiskt i Battery Park. Det är härifrån båtar går som tar dig över till Liberty Island. Du kan även ta taxibåten för att åka på rundtur runt Manhattan. Är du i New York under högsäsong kan det vara flera timmars kö.

Battery park ligger vid "Battery" vid New York Citys sydspets. Namnet Battery kommer från det batteri med artilleripjäser som holländarna och britterna placerade här för att skydda området.

 

 

Battery Park - New York Bilder

 

Battery Park en av New Yorks grönskande oaser och där några bara tar det lugnt medan de yngre istället får utrymme att leka. Parken är full av minnesmärken oftast från mindre trevliga händelser. På bilden ovan syns ett som är tillägnat Koreakriget.

 

 

New York Bilder

 

Battery Park som ligger vid vattnet gör det till ett bra ställe att få lite svalka på sommaren. I den östra delen av parken finns det även en restaurang (och toaletter). På bilden ovan syns ett minnesmärke de stupade soldaterna som tillhörde ubåtsbesättningarna under andra världskriget.

Krig kan nästan sägas vara temat för Battery Park.

I parken finns även lämningarna efter ett mindre fort Casle Clinton som är från före kriget 1812. Fortet bytte senare namn till Castle Garden och har använts bl.a. som teaterscen och senare för att ta emot immigranter. I dag finns det här en mindre historisk utställning och det är även här du köper biljetter till färjan.

 

The East Coast Memorial New York

 

Ovan syns The East Coast Memorial. Ett minnesmärke över andra världskriget.

 

Battery Park förekommer flitigt i media. I musikalen Kristina från Duvemåla som de gamla ABBA medlemmarna Benny Andersson och Björn Ulvaeus skrivit finns en låt "A Sunday in Battery Park" och det är Battery Park som gömmer huvudkontoret i "The Men in Black".

 

 

The Sphere

 

Ovan syns The Sphere och bakom den finns även The Eternal Flame till minne av den 11 september 2001. Fritz Koenig skapade The Sphere och den stod i centrum av torget vid Tvillingtornen innan terroristattacken. Den klarade sig nästan helt oskadd och flyttades till Battery Park några månader efter attentatet.

 

 

Läs även om: New York Brooklyn bridge